STRESAS IR DEPRESIJA

STRESAS IR DEPRESIJA

Pakankamai daug eterinių aliejų pasižymi antidepresinėmis savybės, dėl kurių aromaterapija gali labiausiai padėti šiuolaikinei visuomenei, nes yra saugi, natūrali ir priklausomybės nesukelianti milijonų kasmet nuo depresijos ar baimės išrašomų tablečių alternatyva. Šiai kategorijai galima priskirti beveik visus citrusus. Taip pat ir bergamočių aliejus plačiai žinomas kaip antidepresantas, jis yra gaivaus kvapo ir kelia nuotaiką, tačiau galima naudoti ir nerolį, eterinius bazilikų, ramunėlių, kvapiųjų šalavijų, palergonijų, jazminaičių, levandų, melisų, pačiulių, rožių, santalų ir kvapiųjų kanangų aliejus.

- Gali būti įvairių depresijos formų, ją gali sukelti daug priežasčių, tačiau dosni Motina Gamta nepagailėjo mums augalų, padedančių įveikti šį sutrikimą.

Prislėgtam, nuvargusiam ir apimtam letargo būsenos žmogui būtų neprotinga naudoti raminamosiomis savybėmis pasižymintį aliejų. Kita vertus, jeigu depresijos išraiška yra nerimas, perdėtas dirglumas ir nemiga, minėtas aliejus būtų kaip tik. Raminamųjų ir antidepresinių savybių turi ramunėlių, kvapiųjų šalavijų, levandų, santalų ir kvapiųjų kanangų aliejai, o bergamočių, palergonijų, melisų ir rožių aliejai kelia nuotaiką, tačiau neturi raminamųjų savybių.

Grįžti į tinklaraštį